Cercar en aquest blog

7 de juny del 2020

Recomanacions i recursos per afrontar la crisi de la COVID-19: nenes, nens i adolescents (NNA) en confinament

Document col·laboratiu, en el que Josepa Borràs Pàmies i jo hem participat des del CEESC, que vol oferir recursos i recomanacions, mitjançant eines, bibliografia i webgrafia, que siguin d’interès per a les famílies per tal que puguin abordar les necessitats dels infants i adolescents. Està classificat en diferents àrees o àmbits: rutines diàries, activitats físiques i joc, vincles afectius, educació, gestió emocional i altres (espai obert).
El portal DIXIT allotjarà aquest document que reuneix recursos i recomanacions per ajudar les famílies a atendre els infants i adolescents durant la crisi de la COVID-19.

Els quatre col·legis professionals catalans vinculats a afers socials –el de Treball Social (TSCAT), el d'Educadores i Educadors Socials (CEESC), el de Pedagogs (COPEC) i el de Psicologia (COPC)– han elaborat, amb la col·laboració de l'Equip d'Assessorament Tècnic Civil en l'Àmbit de Família (EATAF) del Departament de Justícia, un recull de recursos i recomanacions per ajudar les famílies a atendre els infants i adolescents durant la crisi de la COVID-19.
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha col·laborat en aquesta iniciativa allotjant el document en el seu portal web.
El dossier Recomanacions i recursos per afrontar la crisi de la COVID-19: nenes, nens i adolescents (NNA) en confinament  en PDF : consells, eines, bibliografia i webgrafia, que poden ser d’interès per a les famílies per donar resposta a les necessitats dels NNA. Es troben classificades en diferents àrees o àmbits: rutines diàries, activitats físiques i joc, vincles afectius, educació, gestió emocional i altres (espai obert).



Aquest dossier, conjuntament amb FAQS: respostes a preguntes freqüents que es poden fer els nens i nenes durant l'estat d'alarma per la COVID-19una guia adreçada a infants menors de 12 anys–, són fruit d'un projecte interdisciplinar en què participen diferents col·legis professionals de l'àmbit d'afers socials i altres agents que treballen amb infants i adolescents. El seu objectiu és posar els NNA al centre, resolent els seus dubtes i oferint eines per atendre les seves necessitats.